bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Over het nieuwbouwproject

Verscholen tussen het centrum van Tiel en de rivier de Waal ligt een prachtig landgoed met boomgaarden, bossen en waterpartijen. KlokGroep ontwikkelt en realiseert hier het project Buitenplaats.

Waarom heet dit project eigenlijk Buitenplaats Tiel? Een buitenplaats is afkomstig uit de 16de eeuw. De kern van een buitenplaats is een imposant, landelijk herenhuis met daaromheen andere, bijpassende gebouwen met ieder hun eigen functie en identiteit. Al deze gebouwen hebben hun entree aan het voorplein en vormen samen één fantastisch samenspel. Ook was er vroeger een pleziertuin waarin gewandeld kon worden met sierfontijnen, standbeelden en een theekoepel. Bij de buitenplaats hoorde ook vaak een groot stuk land met boomgaarden en bossen. Dit alles tezamen noemden men een buitenplaats.

Het project Buitenplaats Tiel heeft dit gedachtengoed van vroeger overgenomen voor het landgoed aan de Kruisstraat in Tiel. Onder architectuur is daar een buitenplaats van 1,5 hectare met drie villa’s ontworpen. Elke villa, gesitueerd aan het voorplein, heeft 1300 m2 eigen grond en een geheel eigen karakter. Zonder dat het afbreuk doet aan het geheel van de drie gebouwen tezamen. 

De overige hectaren grond worden ook door ons aangelegd en onderhouden. Een prachtig recreatief uitloopgebied met boomgaarden, bossen en waterpartijen.

De verkoopdatum is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of houd de website goed in de gaten! 

Update

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Schrijf je dan nu in